”Brüksel'deki görüşmeyi İsrail talep etti”

Gül, "İsrail' şimdi de Türkiye ile ilişkileri koparmak ister görünüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Gazze'ye yardım gemisi Mavi Marmara'ya baskınından sonra bozulan iki ülke arasındaki ilişkileri onarmasını bu ülkedeki koalisyon hükümeti içindeki bölünmelerin engellediğini söyledi.

Abdullah Gül, resmi ziyaret için gittiği Kazakistan'dan dönerken uçakta Reuters ajansına yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin, İsrail'in müttefiki olan tek Müslüman ülke olduğunu ve bölgede çok fazla dostu olmadığını hatırlatarak, "İsrail'in şimdi de Türkiye ile ilişkileri koparmak ister göründüğüne" işaret etti.

İsrail'den iç siyasi çekişmenin uzlaşmayı önlediğini düşündüğünü ifade eden Gül, "Görebildiği kadarıyla İsrail'de iç siyasi çekişmenin çok sert olduğunu, birbirlerinin altlarını oyduklarını, her zaman birinin diğerinin önünü kestiğini" kaydetti.

"Herkesin İsrail'de ne tür bir siyasetin sürdüğünün farkında olması gerektiğini" belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Benim izlenimim, rasyonel hareket etme güçleri yok" dedi.

İki ülke bakanlarının geçen çarşamba günü Brüksel'de yaptıkları ve gizli olduğu farzedilen görüşmenin de İsrail tarafından talep edildiğini vurgulayan Gül, ancak görüşme haberlerinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin, (bu konuda) herhangi bir ilerlemeyi engellemek isteyen diğer kanadı tarafından sızdırıldığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir