'Hiçbir bakan ve milletvekilimizde ByLock yoktur'

Başbakan Binali Yıldırım, "Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin NG Otel'de düzenlenen AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı.

Yıldırım konuşmasında, ''Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var'' ifadelerini kullandı.

"Hiç kimse birliğimizi bozamaz"

Hizmetlerin hepsinin yapılacağını, önemli olanın milletin kardeşliğine zarar gelmemesi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ne Fetocu ne bölücü, hiç kimse birliğimizi bozamaz, kardeşliğimize zarar veremez. Hiç merak etmeyin, bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışan alçaklar en ağır şekilde cezalandırılacak. Kırka'nın bu millet ve bayrak sevgisi oldukça bize durmak yok, yola devam. 2001 yılında, 15 yıl önce Afyonkarahisar'da AK Parti'yi kurmak için İstanbul'dan gelirken tam 8 saatte geldim. O yoldan gelirken 'Rabbim fırsat verirse yolları böleceğiz, hayatları birleştireceğiz, yolları böleceğiz, milleti birleştireceğiz' dedim ve Mevlam nasip etti. AK Parti'yi tek başına iş başına, iktidar yaptınız. O Ankara-İstanbul yolunu kaymak gibi yaptık. Hayırlı, uğurlu olsun. Şimdi artık 3 saat 15 dakikada İstanbul'da, 2 saatte Ankara'dasınız. Yol medeniyettir, su medeniyettir."

"Siz isteyeceksiniz, biz yapacağız"

"Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti, gönülleri birleştirdik." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Anadolu lisesi, adliye sarayı, devlet hastanesi... Siz isteyeceksiniz biz de yapacağız. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Bu millet için hizmet yapmak, ibadettir. Yola çıkarken bir şey söyledik, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Osmanlı, atalarımız, ecdadımız bu prensiple ayakta durdu, üç kıtaya barışı, kardeşliği, sevgiyi, birliği, beraberliği götürdü. Hiç kimsenin dinine, diline karışmadı, sadece huzur getirdi ama bugün Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda maalesef huzurdan eser yok ama merak etmeyin Osmanlı'nın torunları olarak, 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgeye barışı da kardeşliği de biz getireceğiz. Hiç kimse bize nasihat vermesin, hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap, kitap yapmasın. Bütün hesaplarını altüst ederiz, bozarız."

Milletvekillerinin, belediye başkanlarının tüm gücüyle çalıştığını ifade eden Yıldırım, "Buraya rahmetli Adnan Menderes'ten sonra gelen ikinci başbakan olmanın gururunu yaşıyorum ama unutmayın rahmetli Menderes Sinanpaşa'ya darbeden önce geldi ama biz darbeyi yere batırarak, darbeye darbe vurarak geldik. Bu millet, istiklaline de istikbaline de sahip çıktı. 15 Temmuz'da alçaklara hak ettiği dersi verdi." dedi.

Halkın dua ve desteklerinin kendilerine güç ve heyecan verdiğini dile getiren Yıldırım, vatandaşların "sağlık ocağı" talebine olumlu yanıt verdi.

Yıldırım'a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı AK Partili milletvekilleri de eşlik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir