Bugün hava nasıl olacak?

Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye geneli hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, sıcaklığın mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye geneli hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, sıcaklığın mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor. Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

Rüzgar, genellikle batı kesimlerde kuzey yönlerden, iç ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Anadolu'nun güney ve doğu kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

cats-074.jpg

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (29)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (31)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(35)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

ERZURUM: Parçalı bulutlu. (29)

DIYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (37)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Yozgat, Çankırı ve Sivas ile Kayseri'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir