Bursa, otomotiv ve tekstilin ardından gıdada da liderliğe oynuyor

Bursa, krize rağmen 100 milyon $'a yaklaşan meyve sebze mamulleri ve 65 milyon $ civarında yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Otomotivin kalbinin attığı ve tekstilin merkezi olarak nitelendirilen Bursa, dondurulmuş ürünler başta olmak üzere, gıda sektöründe de adından söz ettiriyor.

Edinilen bilgiye göre, Renault, TOFAŞ ve Karsan gibi otomotiv firmalarının üretim yaptığı, dev tekstil işletmelerinin bulunduğu Bursa, 2009'da 10 milyar dolara yaklaşan yıllık ihracatıyla İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı.

Yıllardır otomotivin kalbi, tekstilin merkezi olarak bilinen Bursa, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla gıda sektöründe de adından söz ettirmeye başladı.

Geçen yıl yaşanan küresel ekonomik krize rağmen 100 milyon dolara yaklaşan meyve sebze mamulleri ve 65 milyon dolar civarında yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştiren Bursa, gıda sektöründeki gücünü kabul ettirmeyi başardı.

Meyve sebze mamulleri ihracatını 1996'dan bu yana yüzde 47, yaş meyve ve sebze ihracatını ise yüzde 160 artıran Bursa, ihracat gelirini daha da yukarılara taşımak için gayret gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir