Moskova'da teröre karşı ortak mesaj

Moskova'daki toplantı öncesi Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Lavrov'dan teröre karşı ortak mesaj geldi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya, Türkiye ve İran arasında Suriye'nin konuşulacağı toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapıldı.

Türkiye ve Rusya dışişleri bakanları Moskova'da teröre karşı ortak mesaj verdi. 

Lavrov: Hızlı reaksiyon için minnettarız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, "Süikastin tüm detaylarının araştırılmasına ihtiyacımız var. Moskova, Büyükelçiye yönelik süikaste hızlı reaksiyonu nedeniyle Türkiye'ye minnettar. Süikast bizim diyaloğumuzu daha yerinde bir hale getirdi. Teröristlere aman vermememiz gerekli" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu: Türk halkı da çok üzgün

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "En az Rusya ve Rus halkı kadar Türkiye ve Türk halkı da çok üzgün. Bu terör saldırısının hedefi esasen ilişkilerimize zarar vermek ve son zamanlarda ulaştığımız hedefleri yok etmektir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır, buna müsaade etmeyeceğini defalarca vurgulamıştık" dedi.

"Bu alçak terör saldırısının arkasında ne var, kimler var, bunu da açığa çıkarmak zorundayız, birlikte başaracağız" diyen Çavuşoğlu, "İki tarafın uzmanları birlikte çalışarak bu terör saldırısının arkasında ne var açığa çıkaracaklar. Bu terör saldırısının hesabı da sorulacaktır" şeklinde konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu, Halep'teki sivillerin tahliyesiyle ilgili ise şunları söyledi: "Bugüne kadar 37 bin 500 kişi tahliye edildi. Yarına kadar tüm tahliyelerin bitirilmesi hedefleniyor."

Zarif: Ateşkes yapılmasını umuyorum

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ise yaptığı konuşmada, "Suriye için askeri bir çözüm yok, sadece siyasi bir çözüm var. Suriye'de ateşkes anlaşması yapılmasını umuyorum"

Rus büyükelçinin adı sokağa verilecekRus büyükelçinin adı sokağa verilecek