Çin'de enflasyon son 22 ayın en yükseğinde

Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine oranla TÜFE yüzde 3,5 arttı. Enflasyondaki yükselişin gıda fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN- Çin'de enflasyonun ana göstergesi olan Tüketici Fiyatları Endeksi'nin ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine oranla (TÜFE) yüzde 3,5 oranında arttığı bildirildi.

China Daily Gazetesinin internet sayfasındaki haberde, bunun son 22 aydaki en yüksek oran olduğuna işaret edildi. Ulusal İstatistik Bürosu tarafından yapılan açıklamada, enflasyondaki yükselişin gıda fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığı belirtildi.

Çin'de gıda fiyatları geçen ay geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 arttı. Gıda fiyatları temmuz ayında yüzde 6,6, haziran ayında da yüzde 5,7 artmıştı.

İstatistik Bürosu sözcüsü Şeng Liyün, Çin'de meydana gelen sel felaketlerinden dolayı temmuz ayında sebze fiyatlarının yüzde 22,3, buğday fiyatlarının yüzde 11,8, kümes hayvanı ürünlerinin fiyatlarının da yüzde 4,1 arttığını söyledi.

Üretici Fiyatları Endeksi'ndeki (ÜFE) artış ise yüzde 4,3 olarak açıklandı. Sözcü Şeng, Çin'de büyük ölçekli sanayi işletmelerinin ağustos ayında gerçekleştirdiği katma değerin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,9 oranında arttığını ve bu gelişmenin imalat ve hafif sanayi sektörlerinin katkısıyla gerçekleştiğini ifade etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir