Çinli zengin parasını gezerek harcıyor

Çin'in zenginleri, yılda varlıklarının yüzde 3'ünü gezi, günlük lüks tüketim, çocukların eğitimi ve pahalı hediyelere harcıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN  - Lüks tüketim devi Çin'in zenginleri en çok gezmeye ve lüks tüketime para harcıyor. Çin'in araştırma kuruluşlarından Hurun Araştırma Merkezinin yaptığı araştırmaya göre, Çin'in zenginleri, yılda varlıklarının yüzde 3'ünü gezi, günlük lüks tüketim, çocukların eğitimi ve pahalı hediyelere harcıyor.

Ülkede ortalama 49 milyon yüen serveti olan Çinliler yılda yaklaşık 1,45 milyon yüen tutarında lüks harcaması yapıyor. Araştırmada bu harcamaların yüzde 19'unun gezi, yüzde 15'inin günlük lüks tüketim, yüzde 12'sinin çocukların eğitimi ve yüzde 10'unun da hediyelere yapıldığı ifade edildi. Araştırmada, Çin'in ana kesiminde 2,7 milyon kişinin zengin sınıfından değerlendirildiği, bu rakama dahil 60 bin kişinin de 100 milyon yüen ve üzeri servetleriyle "ultra zengin" sınıfında olduğu kaydedildi.

Zenginlerin en gözde harcama alışkanlığının seyahat olduğu ifade edilen araştırmada, en popüler destinasyonun Hong Kong olduğu belirtildi. Araştırmaya göre Çinli zenginler lüks  tüketimde en çok saat ve mücevherat üzerine yoğunlaşıyor, ultra zenginler ise yat ve özel jet gibi ürünlere büyük ilgi gösteriyor. Zenginlerin yüzde 85'inin çocuklarının yabancı ülkelerde eğitimi için planlar yaptığı belirtilen araştırmada, zenginlerin neredeyse yarısının birkaç yıl içerisinde kendileri için de eğitim, seminer ve konferanslar planladığı kaydedildi. Araştırmada, zenginlerin iş toplantıları ve ağını geliştirmek için hediyelere 150 bin yüen harcadığı belirtildi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir