Demirtaş: Yol yaptın diye yolsuzluğunu hoş görmeyiz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul Bağcılar'daki mitinginde iktidarı eleştirerek, "Doğru bir adım attın diye senin zulmünü de normal görmek zorunda değiliz. Yol yaptın diye yolsuzluğunu da hoş görmek zorunda değiliz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bakın biz hiçbir zaman vicdansız, adaletsiz davranmadık. Kim bu ülkede taş üstüne taş koymuşsa, doğru bir adım atmışsa onu da inkar etmedik" dedi. 

Demirtaş, HDP'nin İstanbul 3. bölge milletvekili adaylarının tanıtıldığı Bağcılar Meydanı'ndaki mitingde,  7 Haziran'daki genel seçimlerin partiler arası bir yarış olmaktan çıktığını söyledi. 

Seçimlerin, "diktatörlükle özgürlük, baskı ile barış ve kardeşlik" arasında yarışa dönüştüğünü savunan Demirtaş, "Hükümetler, iktidarlar, devlet yöneticileri, temsil ettikleri milleti, temsil ettikleri halkı, doğru temsil etmek istiyorlarsa halkla aralarına mesafe koymamaları lazım. Halk nasıl yaşıyorsa onların da öyle yaşaması lazım. Adil olması lazım" diye konuştu. 

Demirtaş, devletin her şeyden önce adaletli olmasını gerektiğini belirterek, bu duygunun sarsılması halinde yurttaşların incinebileceğini dile getirdi. 

Halkın iktidara, adaletsiz davranması için oy vermediğini ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti: 

"Bakın biz hiçbir zaman vicdansız, adaletsiz davranmadık. Kim bu ülkede taş üstüne taş koymuşsa, doğru bir adım atmışsa onu da inkar etmedik. Kim ki bu ülkede faydalı bir iş yapmışsa 'Allah ondan razı olsun' dedik ama doğru bir iş yaptı diye 10 tane yanlışına da katlanmak zorunda değiliz. Doğru bir adım attın diye senin zulmünü de normal görmek zorunda değiliz. Yol yaptın diye yolsuzluğunu da hoş görmek zorunda değiliz." 

Demirtaş, HDP'nin vicdanlı bir hareket ve parti olduğunu kaydetti. 

"Yaptığınız yollar, yaptığınız hizmetler için sağ olun, var olun ama yaptığınız yolsuzluklar için de sizin burnunuzdan getirmek bizim boynumuzun borcudur" diyen Demirtaş, inançlarının ve kimliklerinin meydanlarda sürekli yuhalatıldığını öne sürdü. 

"Mühür sizin elinizde, o gün sultan sizsiniz"   

Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e tahsis edilen makam aracını da eleştirdi.  

Seçim günü oy kabinine girdiğinde vatandaşların vicdanıyla baş başa olacağını belirten Demirtaş, "Mühür sizin elinizde, o gün sultan sizsiniz" ifadelerini kullandı. 

Demirtaş, Mısır'ın başkenti Kahire'de Gazze'ye yardım konferansı düzenlendiğini belirterek, birçok ülkenin ülkeye maddi yardım yapmak için karar aldığına dikkati çekti.  

Türkiye'nin bu konferansta 200 milyon doları Gazze'ye gönderme sözü verdiğini iddia eden Demirtaş, "Japonya, Kanada, Güney Afrika, Kore, Avustralya ve daha birçok ülke söz verdikleri paraların tamamını Gazze'ye gönderdiler. Göndermeyen ülkeler, yani 'Ben Gazze'ye para yardımı yapacağım' deyip göndermeyen ülkeler kimler, bak. Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Türkiye. Gazze'ye söz vermesine rağmen tek kuruş göndermeyen ülke Türkiye" şeklinde konuştu. 

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Bağcılar'da İstanbul 3. bölge mitinginin yaptıklarını hatırlattı. Buldan, mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Esas mitingimizi 30 Mayıs tarihinde Kazlıçeşme'de yapacağız ama buradan dün İzmir'de yapılan, milyonlarca insanın katıldığı İzmir mitingimizi de selamlıyoruz" dedi. 

Mitingde HDP'nin İstanbul 3. bölge milletvekili adayları tanıtıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir