Deniz Baykal yoğun bakımda

Beyne giden bir damarda tıkanıklık tespit edilen Baykal'a anjio yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, Baykal'ın sağlık durumunun iyi olduğu; sol kol ve bacağında ise "hafif güçsüzlük" olduğu bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi altına alındı.

Gece rahatsızlanan Baykal, özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Baykal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesine sevk edildi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, "Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" dedi.

Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklamaBaykal'ın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama

İbiş, "Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı." diye konuştu.

"Sol kol ve bacağında güçsüzlük var"

Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise açıklamasında şunları söyledi: "Baykal'ın ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Kapalı olarak işlem yapıldı, tıkalı beyin damarı açıldı. Açılan damara stent konuldu. Tedavi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var"

Kılıçdaroğlu, Baykal'ı ziyaret ettiKılıçdaroğlu, Baykal'ı ziyaret etti

Bingöl: Korkulacak bir şey yok

Baykal'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Deniz Baykal'ın sabah erken saatlerde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleriyle önce özel bir hastaneye kaldırıldığını belirten Bingöl, sonrasında ileri tetkik yapılmak üzere İbn-i Sina Hastanesi'ne transfer edildiğini söyledi.

Bingöl, "Bir pıhtı sonucu damar tıkanıklığı söz konusuydu ancak yapılan anjiyoyla damar açıldı, o pıhtının yarattığı sorunlar giderildi. Şu anda durumu iyi. İşlem bitmek üzere, oradan da yoğun bakıma alıp ilaçla takip edecekler. Korkulacak bir şey yok." bilgisini verdi.

Beyne giden bir damarda tıkanıklığın olduğunu ifade eden Bingöl, damarın tümüyle kapanmadığını, kısmi tıkanıklığın giderildiğini kaydetti.

"Hayati tehlikesi yok"

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de Baykal'ın gribal bir enfeksiyon nedeniyle hastaneye geldiğini, bu sırada damarında tıkanıklık tespit edildiğini belirterek, bu tıkanıklığın ilaçla giderilmeye çalışıldığını söyledi.

Deniz Baykal'ın dün Strazburg'dan Ankara'ya geldiğini ifade eden Ateş, "Hayati tehlikesi yok. Tedavisi devam ediyor, doktor kontrolü altında. Sanırım kısa sürede sağlığına kavuşur." diye konuştu.

Ateş, Baykal'ın oğlu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ataç Baykal'ın da hastanede Baykal'ın yanında bulunduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş'i arayarak Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.