DenizBank ve EBRD 20 milyon dolar kredi için anlaştı

DenizBank ve EBRD, 2 dilimden oluşan 20 milyon dolar tutarında bir kredi anlaşması imzalanması hususunda prensipte anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank A.Ş., Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 2 dilimden oluşan 20 milyon dolar tutarında bir kredi anlaşması imzalanması hususunda prensipte anlaştığını bildirdi.

DenizBank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bankanın, EBRD ve Dünya Bankası Temiz Teknoloji Fonu (Clean Technology Fund-CTF) ortak programı olan Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Kredisi (Turkey Private Sector Sustainable Energy Financing Facility-TurSEFF) kapsamında, EBRD ile 2 dilimden oluşan 20 milyon ABD doları tutarında bir kredi anlaşması imzalanması hususunda prensipte anlaştığı kaydedildi.

Açıklamada, küçük ölçekli işletmelerin yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullandırılacak olan kredinin 16 milyon ABD doları tutarındaki 5 yıl vadeli diliminin EBRD kaynaklarından, 4 milyon ABD doları tutarındaki 15 yıl vadeli diliminin CTF kaynaklarından sağlanacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir