DenizBank'tan Ankaralı girişimcilere kredi

Denizbank ile Ankara Ticaret Odası (ATO) protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Denizbank ile  Ankara Ticaret Odası (ATO) arasında Ankaralı girişimcilerin uygun koşullarda kredi kullanmasına imkan sağlamak üzere kredi protokolü imzalandı.
ATO Başkanı Sinan Aygün,  burada yaptığı konuşmada, ekonomik kriz sürecinde Ankara tüccarına katkı sağlamak için Denizbank ile yaptıkları görüşmeler neticesinde 72 ay ve 36 ay vadeli kredi seçenekleri üzerinde anlaşmaya vardıklarını bildirdi.
72 aya kadar vadeli Sermaye Destek Kredisinin özelliğinin değişmeyen faiz oranları olduğunu belirten Aygün,"36 aya varan vadelerle verilen krediler de sabit faizli, eşit taksitli krediler. Faiz oranları da kullandığın krediye göre komisyonu peşin verilmek kaydıyla 0,94'e kadar düşebiliyor" dedi. 
Kredinin miktarı ne olursa olsun dosya masrafının 300 lira, tesis masrafının 115 lira ve ipotek masrafının da 150 lira olacağını anlatan Aygün, diğer bankalarda bu rakamların 1500 ile 2500 lira arasında değiştiğine dikkati çekti.
Aygün, protokol çerçevesinde şube kapsamında kullanılacak teminat mektuplarında komisyon oranının da yıllık yüzde 1 olacağını kaydetti.
Aygün, bankacılık sektörünün yüzde 49 büyüdüğüne dikkati çekerek, "Siz yüzde 49 büyüdünüz biz yüzde 6 ufaldık. Şimdi diyoruz ki (bunun arasını bulalım. Bu rakamların bir kısmını bize transfer edin" dedi. Aygün sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye bu krizden olumsuz etkilendi. Türk bankacılık sektörü ise hem önceden yapılan düzenlemeler hem BDDK'nın sıkı denetimi hem de sektörün güçlü olması nedeniyle krizden etkilenmedi. Sektörün karları açıklandı, Türkiye'de her sektör ufalırken bankacılık sektörünün üst üste yüzde 49 büyüdüğünü gördük. Şimdi diyoruz ki (bu büyümüş olduğunuz rakamlardan bir kısmını bize transfer edin. Siz yüzde 49 büyüdünüz biz yüzde 6 ufaldık. Bunun arasını bulalım bize ucuz kredi verin. Çünkü biz varsak bankacılık sektörü var."
Bu konularda ilginizi çekebilir