Dolar 1.40'ın altını gördü

İki yıl öncesine dönen Dolar/TL'de 1.3960 seviyeleri görüldü. İMKB kar satışıyla gevşedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Küresel piyasada dolarda yaşanan değer kaybı yurtiçinde de Dolar/TL'nin 1.40 seviyesinin altına inmesine neden oldu. İki yıl öncesine dönen Dolar/TL'de şu sıra en iyi alış/satış 1.3970/1.3980 seviyesinde. 

Singapur'un döviz kuru bandını genişletmesi ve eğimini dikleştirmesi de piyasalardaki en önemli konunun döviz kurları olduğunu gösteriyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarında ekonomiye destek sözü vermesi, doların diğer ülke paraları karşısında değer kaybını yeniden hızlandırırken, bugün Euro/Dolar 1.4122 sente kadar çıktı. Son 15 yılın en düşük seviyelerinde işlem göre Dolar/Yen ise 80.95 seviyesinde.

Güne gevşeme eğilimiyle başlayan Dolar/TL de Ekim 2008'den sonra ilk kez 1.40 seviyesinin altına indi. Kapalıçarşıda dolar 1.3980 liradan alıcı buluyor. Euro ise 1.9690 liradan el değiştiriyor.

İMKB'de kar satışı geldi

Dün 70 bin psikolojik sınırını, 4 milyar lirayı aşan işlem hacmiyle geçen İMKB, bugün 70.820 zirvesine ulaştı. Kar satışıyla 69.371 seviyesine kadar gerileyen endeks, ilk seansı 509 puan eksiyle 69.657 puandan tamamladı. İlk yarıda 1.8 milyar liralık işlem hacmi kaydedildi.

Faiz yataya döndü

Yurtiçinde bugün Merkez Bankası Para Kurulu toplantısı izlenecek. Bugünkü toplantı sonrası Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bir değişime gitmesi beklenmezken, daha ihtiyatlı bir duruş sergileyeceği öngörülüyor. Merkez Bankası'nın politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini yüzde 7'de tutması ve O/N faiz oranını yüzde 6'ya indirmesi bekleniyor.

25 Nisan 2012 vadeli kıymette spot kapanış dün yüzde 7.69 bileşik seviyesinden yapılırken, bugün faiz yüzde 7.68 seviyesinde yataya döndü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir