Dolar ve faiz gevşedi, borsa alıcılı açıldı

Yurtiçi piyasada gün iyimser havayla başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yurtdışındaki gevşek seyir, İMKB’nin de yükselişini sınırlıyor. Piyasalar bugün ABD’den gelecek verileri izleyecek.

Dün ABD cephesinde mali ve teknoloji sektörü ile toparlanma etkili olurken, bu sabah Japonya borsası ülkede parasal genişlemeye devam edeceği beklentisi ile yükseldi, Çin ve Hong Kong borsaları ise Çin’in ekonomiyi soğutucu önlemler alacağı beklentisi ile geriledi.

Bu arada ABD Başkanı Obama ihracatı beş yılda ikiye katlama hedefinin istihdam oluşturmak için kritik olduğunu belirtti. Plan ticaret yasalarının daha sıkı bir biçimde uygulanmasını, küçük ve orta büyüklükteki şirketlere ise daha fazla kredi desteği sağlanmasını öngörüyor.

Piyasalarda bugün; Euro Bölgesi’nde ocak ay sanayi üretimi ile ABD şubat ayı perakende satışları ve mart ayı Michigan tüketici güven endeksi beklenecek.

Bu gelişmeler ışığında en yüksek 52.887 puanı gören Bileşik Endeks saat 10:15 itibariyle 52.722 (+346) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 197 milyon TL düzeyinde.

Faiz ve dolar gevşedi

Uluslararası piyasada Euro/Dolar paritesi şu sıra 1.3715 sent seviyesinde seyrederken yurtiçinde dolar 1.53 TL’nin altını gördü. Dolar/TL’den en iyi alış/satış 1.5260/1.5300 TL düzeyinde. Dün dolar günü 1.5390 TL'den kapatırken, Euro 2.0990 TL'de yer almıştı.

 

Bu hafta satış ağırlıklı görünüm sergileyen bono-tahvil piyasası ise bugün gevşeme eğilimi gösteriyor. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.17 seviyesinde. Gösterge faiz dün yüzde 9.25 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir