Ege'de korkutan depremler

Merkez üssü Selçuk olan 4,9 büyüklüğünde depremde can ve mal kaybı meydana gelmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ege Denizi'nde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.07'de merkez üssü Kuşadası Körfezi (Ege Denizi) olan 4.9 büyüklüğünde orta şiddette deprem kaydedildi.

Ayrıca saat 21.45'de 3.4, 21.15'de de 3.7, 22.08'de de 4.9 büyüklüğünde merkez üssü İzmir'in Selçuk ilçesi olan depremler meydana gelmişti.

Selçuk ve çevresinde hissedilen deprem korku ve endişe yarattı. Vatandaşlar artçı deprem korkusuyla evlerinden sokaklara çıkarken, depremin hissedildiği Aydın merkez ve Kuşadası ilçesinde de halk evlerini terk ettiler.

Can ve mal kaybı yok

Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, yaptığı açıklamada, ilçede can ve mal kaybı olmadığını belirterek, şu ana kadar kendilerine yardım talebi gelmediğini ifade etti.

Öte yandan depremler nedeniyle ilçede halkın tedirginliği devam ediyor. Evlerinden çıkarak, kendilerinini sokaklara ve boş alanlara atan ilçe sakinlerinin bekleyişi sürüyor. 4.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı evlerin camları kırılırken, biri çocuk iki kişinin korkudan bayıldığı ve Selçuk Devlet Hastanesine kaldırıldıkları kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir