En acil konu Anayasa

Meclis Başkanı Çiçek, Anayasa değişikliğinin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa'nın değişmesi ve meselenin önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, "Anayasa değişikliği konusu, Türkiye'nin en acil, en önemli konusudur" dedi.

Çiçek, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Yönetim Kurulu üyelerini, Dolmabahçe'deki Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda kabulü sırasında yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğine değindi.

Anayasa'nın değişmesi ve meselenin önümüzdeki günlerde gündeme gelmesi gerektiğini ifade eden Çiçek, "Anayasa değişikliği, Türkiye'nin en acil, en önemli konusudur" dedi.

Çiçek, siyasi partilerin, Meclis grup toplantılarının canlı yayınlanmaması yönündeki karara gösterilen tepkilerle ilgili, "Türkiye açık toplum. Burada bile çok sayıda kamera, önümde çok sayıda mikrofon var. Türkiye'de hiç kimsenin görüşünün kısıtlanması söz konusu olamaz" dedi.

Anayasa'nın bir an evvel değişmesi gerekiyor

Yeni bir anayasa konusunun gündemde olduğunu belirten Çiçek, şunları söyledi:

''Yeni bir anayasayı, elbette Meclisteki partiler gerçekleştirecek ancak iş o noktaya gelinceye kadar da bu sürecin içerisinde sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının aktif bir şekilde yer alması lazım ki bir temel uzlaşı metni olan anayasayı birlikte yapalım. Önümüzdeki dönemde bu konu ümit ediyorum gündeme gelecektir. Çok da fazla gecikmeden gelmesi gerekiyor. Zaman aleyhimizde işler. Sizlerin de bu manada bu sürece aktif katkınızı bekliyoruz. Siyasi partilerimiz, Mecliste bunlardan azami ölçüde istifa ederiz ve etmeliyiz.

Anayasa değişikliği konusu, Türkiye'nin en acil, en önemli, en öncelikli meselesidir. Karşılaştığımız başka türlü problemler, hepimizi üzen, zaman zaman yüreğimizi yakan birçok konunun temelinde de bu Anayasa'daki çarpıklıklar, dengesizlikler, önceliklerdeki çağın gereklerine uymayan hususlar olmak üzere birçok husus yatmaktadır. Onun için bu Anayasa'nın bir an evvel değişmesi gerekiyor. Bu, hem siyasi partilerin taahhüdüdür hem de bu dönemin parlamenterleri olarak millete karşı olan borcumuzdur.''

Bu konularda ilginizi çekebilir