Endeks 53 binin altında kaldı

Kararsız görünümün etkili olduğu piyasada gün 336 puan ekside tamamlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Satıcılı seyirle 53 binin altına sarkan Bileşik Endeks, kapanışını 366 puan ve yüzde 0.63 değer kayıpla 52.959 puandan gerçekleştirdi.

Yurtdışı piyasalarda kararsız görünümün etkili olduğu günde İMKB’de Ulusal-100 Endeks 1369 puanlık bantta hareket etti. En yüksek 53.562 puanı test eden endeks, satışlarla da en düşük 52.193 seviyesini gördü. Günü 53 binin hemen altında tamamlayan borsada toplam 2.2 milyar TL’lik işlem hacmi oluştu.

Sabah seansında gevşek ve yatay seyrin hakim olduğu yurtdışı piyasada öğleden sonra satışların bir ara arttığı gözlendi.  Açıklanan şirket bilançolarında karların beklentilerin altında kalması ve bazı emtia fiyatlarında yüzde 1'in üzerinde gerileme yaşanması, aşağı yönlü seyirde etkili oldu. Öte yandan Fitch'in Portekiz'in beğenilmeyen önlemlerin ardından kredi notunun düşürülebileceğini belirtmesi de olumsuz algılandı. Ancak dış piyasalarda düşüş sınırlı kaldı ve endeksler İMKB kapanışı sırasında yeniden artıya geçti.

Faiz yükseldi

Hisse senetlerinde bu kararsız görünüm izlenirken, para piyasasında Euro/Dolar 1.3580 sent seviyesinde dengelendi. Dolar/Yen ise gün sonuna doğru 89.85 seviyesinde yer aldı.Yurtiçi para piyasasında dolar 1.53 - 1.54 TL bandındaki seyrine devam etti. Serbest piyasada dolar 1.5400 TL’den, Euro 2.0900 TL’den günü tamamladı.

Hazine ihalelerinin takip edildiği tahvil-bono cephesinde, ihale sonrası bir miktar satış yaşandı. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.17 ile dünün üzerinde kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 9.22 seviyesinden geçildi.

Bu arada Hazine, bugün Türk Lirası cinsinden 4 yıl (1610 gün) vadeli sabit kuponlu tahvil ihalesinde 579,6 milyon TL satış yaptı. İhalede ortalama bileşik faiz yüzde 10.82 oldu.

Hazine yarın 2 milyar 6 milyon lirası piyasaya olmak üzere 2 milyar 30 milyon lira iç borç ödemesi gerçekleştirecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir