Endeks hız kesse de yeni rekorunda

İMKB-100, kapanışını yeni tarihi rekor olan 60.404 puandan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Para girişiyle yükseliş trendine giren borsada rekor denemeleri bugün de devam etti. 60.718 puanla seans içi rekorunu yenileyen İMKB-100, kapanışını da yeni tarihi rekor olan 60.404 puandan yaptı.

İMKB hisse senetleri piyasasında pozitif yönlü seyir sürüyor. Özellikle bilanço beklentisiyle bankacılık hisseleri önderliğine çıkış yaşayan borsa, bugün 60.718 puana kadar yükseldi. ABD'de dayanıklı mal siparişleri verisinin beklentilerin altında gelmesi endekslerin hızını keserken, İMKB 60 binin üzerinde tutundu. Bileşik Endeks 75 puan artışla günü tamamladı. Gün sonunda 1.89 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.30 sentin üzerinde seyrederken, yurtiçinde dolar 1.51 seviyelerindeki hareketine devam etti. Şu sıra Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5120/1.5140 TL seviyesinde. Serbest piyasada ise dolar 1.5150, euro 1.9700 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında gösterge faiz günü yüzde 8.15 bileşik seviyesinden kapatırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.19 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir