Endeks, yurtdışından destek buldu

Günün ikinci yarısında artıya geçen İMKB 418 puan artıda kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Hareketli bir hafta geçiren yurtiçi piyasada yeni hafta nispeten sakin başladı. Satıcılı açılış sonrası toparlanan borsa 418 puan artıda kapanırken, 1.56’nın üzerini test eden dolarda yükseliş sınırlı kaldı. Gösterge faizse daralan işlem hacmiyle yüzde 8.48’den kapandı.

Piyasalar banka stres testlerine yönelik olumlu beklentisini koruyor. Stres testi konusunda özellikle Yunanistan cephesinden gelen iyimser açıklama ve ülkede bütçe açığının yıllık yüzde 46 azalarak 9.64 milyar euroya gerilemesi olumlu havayı pekiştirdi.

Wall Street'te ikinci çeyrek bilanço dönemi bugün alüminyum devi Alcoa ile başlıyor. Bu hafta Alcoa'nın yanı sıra önemli şirket bilançoları ortaya çıkacak. Salı günü Intel, perşembe günü JP Morgan, Google, AMD, cuma günü ise Bank Of America, Citigroup ve General Electric bilançoları gelecek.

Yurtiçinde Mali Kuralın yasalaşması sonrasında Türkiye'nin notunun artabileceği beklentisiyle TBMM Genel Kurulu'ndaki süreç yakından izleniyor.

Güne sınırlı çıkışla başlayan İMKB ise küçük çaplı satışlarla 56.658 puana geriledi. Seans genelinde dar aralıkta yatay seyir izleyen borsada ikinci seans yükseliş yaşandı. 57.605 puana kadar çıkan borsa günü 418 puan ve yüzde 0.73 değer artışla 57.569 puandan tamamladı. Gün sonunda 1 milyar 485 milyon dolarlık işlem hacmi oluştu.

Faiz cephesi sessiz

25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 8.48 seviyesinden kapandı. Hazine’nin 12.01.2011 itfalı 6 aylık iskontolu TL cinsi referans bono ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 7.94 oldu. İhalede önceden belirlendiği gibi 1.7 milyar TL satış yapıldı. Hazine yarın ise piyasada yeni gösterge kıymet olacak 25.04.2012 itfa tarihli 21 aylık TL cinsi iskontolu tahvilin ihracını gerçekleştirecek.

Dolar 1.56’yı zorladı

Uluslararası piyasada euro/dolar gün içerisinde 1.2550 sent seviyesine inse de gün sonuna doğru 1.2585 seviyesine geri geldi. Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.5550/1. 5580 düzeyinde yer alırken, serbest piyasada dolar 1.5570, euro 1.9580 liradan işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir