Endeks zirveden döndü

Günün ilk yarısında 57.645 puanı gören borsa, kapanışını 56.610 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa günü 434 puan ve yüzde 0.76 değer kayıpla 56.610 puandan kapattı. Bu hafta 57.645 puanla tarihi zirve yapan İMKB haftalık bazda yüzde 5.94 oranında prim kaydedildi.

Bankacılık hisselerine gelen alımlarla dün hızlı yükseliş yaşayan borsada sabah saatlerinde bu eğilim devam etti. Yaklaşık 2.5 yıl sonra yeniden 57 bini aşan endeks bugün 57.645 puana kadar çıktı. Bu hızlı yükseliş sonrası kar realizasyonu görüldü. Ancak İMKB’de geri çekilme, yükseliş kadar sert olmadı. En düşük 56.198 puanı gören borsa günü 56.610 puandan kapattı. Gün sonunda 2.83 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Satışların sınırlı kalmasında yurtdışındaki iyimser hava da etkili oldu. AB liderlerinin, borç krizindeki Yunanistan'ı Uluslararası Para Fonu'nun katkısıyla kurtarma konusunda uzlaşması piyasaları rahatlattı. Bu arada ABD 4.çeyrek GSYH yüzde 5.6 olarak açıklandı. Beklenti büyümenin yüzde 5.8'e revize edileceği yönündeydi.

Tahvil-bono piyasasında ise aşağı yönlü eğilim haftanın son işlem gününde sürdü. 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.86 seviyesinden kapandı.

Gün içerisinde 1.53 TL seviyelerinde alıcı bulan dolarda öğleden sonra hafif de olsa yükseliş gözlendi. Kapalıçarşıda Dolar 1.5390 TL'den, Euro 2.0610 TL'den günü tamamladı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir