Endeksler gevşek seyre geçti

İMKB ilk seansı 157 puan düşüşle 59.142 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB, yurtdışı piyasalardaki gerilemenin etkisiyle ilk senası 157 puan düşüşle 59.142 puandan kapattı.

AB'de stres testi sonuçları açıklandı. Buna göre, bankacılık varlıklarının yüzde 65'ini oluşturan 91 bankanın dahil edildiği teste tabi tutulan bankalardan 7'si başarısız oldu. Yurtdışı piyasalar AB cephesinden gelen olumlu rüzgarla birlikte yükseldi. ABD ve Asya borsaları günü yükselişle tamamlarken, Avrupa borsaları da yükselişle açıldı.

İMKB'de açılışını yurtdışı piyasaların etkisiyle artıda gerçekleştirirken, günün ilk yarısında Avrupa cephesinden gelen satış baskısı borsanın yönünü eksiye çevirdi.

İlk seansta alımlarla 59.574 puana kadar yükselen endeks, en düşük 58.987 puanı gördü. Seans 59.142 puandan kapanırken, 540 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün yurtiçi tarafından temmuz ayı kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verileri izlenecek. Yurtdışı ise ABD'de bilanço etkisi azalırken, cuma günü açıklanacak ikinci çeyrek büyüme piyasaların takibinde olacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5220 TL'den, Euro 1.9620 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.29 seviyesinde.

25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.25 ile cuma kapanışının üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.19 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir