Endeksler yükseliş denemesiyle başladı

İMKB açılışını 333 puan artıda yaptı; faiz yüzde 8.6 seviyesine geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Son hafta etkili olan satışların ardından bugün ABD ve Avrupa cephesinde pozitif görünüm İMKB’nin de artıda açılmasını sağladı. İMKB, güne 333 puan artışla 54.868 puandan başladı.

Küresel piyasada bu sabah Asya cephesinde Goldman Sachs’ın Çin’in 2010 yılına yönelik büyüme tahminini düşürmesinin ardından Çin ve Hong Kong borsasında satıcılı seyrin devam ettiği görülürken, Japonya borsası kapanışa doğru gelen alımlarla toparlandı.

ABD ve Avrupa vadeli piyasalarda ise pozitif seyir izleniyor. İMKB de güne hafif tepki alımların etkisinde pozitif bir başlangıç yaptı. 55.011 puana kadar yükselen endeks saat 10:23 itibariyle 54.768 (+234) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 264 milyon TL düzeyinde.

Piyasalarda, ekonomik büyüme sürecinin duraksadığı düşüncesiyle temkinli hava yaşanırken, gözler bugün ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verilerinde olacak. Tarım dışı istihdamda düşüş beklentisi 110 bin kişi olarak şekillenirken, piyasaların özel sektör istihdam gelişmelerine daha hassas olacağı ifade ediliyor. Özel sektördeki istihdamın 112 bin kişi artması bekleniyor.

Uluslararası döviz piyasasında; euro, dolar karşısında 1.25 seviyesinin üzerine çıkarken, dolar/yen 88 seviyesinin hemen üzerinde seyrediyor. USD/TRL ise 1.5770 düzeyinde. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5745/1.5785 TL seviyesinde işlem görüyor.

Haftanın son işlem gününe gevşeme eğilimini sürdürerek başlayan faiz yüzde 8.59 bileşik seviyesine indi. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot piyasada 8.70’ten kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir