Endekslerde dengeli görünüm etkili

Sınırlı yükselişle açılan borsada 70 binin üzerindeki dengeli seyir devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası, haftanın son işlem gününe yatay seyirle başladı. Ulusal-100 Endeksi açılışını 61 puan artışla 70.511 puan seviyesinden gerçekleştirdi.

Kar satışlarının karşılanmasıyla 70 binin üzerindeki dengeli görünümünü korumaya çalışan İMKB'de dış piyasalar yakından izlenmeye devam ediliyor. Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı G.Kore'de başlayan G-20 Zirvesi'nin ana teması; son dönemde dalgalı bir seyir izleyen 'para birimleri' ve 'kur savaşları'. Zirveden çıkacak sonuç piyasaların seyri açısından önemli.

Makro ekonomik veri akışında ise yurtiçi bugün sakin.  Yurtdışı cephesinde Almanya'da saat 11:00'de Ekim ayı IFO İş Ortamı Endeksi (beklenti 106,5) verisi açıklanacak. Bunun yanı sıra ABD'den gelmeye devam eden üçüncü çeyrek bilançolar yine piyasaların takibinde olacak.

Şu ana kadar 70.143- - 70.689 aralığında hareket eden Bileşik Endeks, saat 10:20 itibariyle 70.226 (-212) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 300 milyon lira civarında.

Uluslararası piyasada dün 1.40'ın üzerine çıkan Euro/Dolar bugün 1.3920 sent seviyesinde işlem görüyor. Dolar/Yen ise 81.05 seviyesinde. Dolar/TL 1.4280 düzeyinde yer alırken, bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4250/1.4280 seviyesinde bulunuyor.

Tahvil-bono piyasasında yatay görünüm hakimiyetini sürdürüyor. Dün yüzde 7.68 bileşikten kapanan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz şu sıra yüzde 7.70'ten işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir