Endekslerin yönü yukarı

Fed kararı sonrası küresel piyasalarda temkinli iyimser hava hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası güne alıcılı başladı. Bileşik Endeks açılışını 417 puan artışla 69.022 puandan yaptı. Şu ana kadar 68.996 – 69.137 aralığında hareket eden İMKB-100, saat 10:05 itibariyle 69.130 (+526) puanda yer alıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) faizlerde beklendiği gibi değişikliğe gitmezken, 2011 Haziran ayı sonuna kadar 600 milyar dolarlık uzun ve orta vadeli tahvil ve hazine bonosu alacağını açıkladı. Ayda ortalama 75 milyar dolarlık alım yapacak olan Fed, tahvil alımına ek olarak mortgage tahvil karlarını tahvil alımında kullanacak.

Piyasalar dün ilk etapta temkinli iyimser hava solurken, bugün yükseliş eğiliminde biraz daha istekli olunduğu görülüyor.

Bugün ise İngiltere ve Avrupa Merkez Bankalarının (BoE ve ECB) faiz kararları, ABD’de işsizlik maaş başvuruları ile tarım dışı verimlilik takip edilecek.

Öte yandan uluslar arası piyasada euro/dolar Fed kararı sonrası 1.41’in üzerinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise Dolar/TL’de en iyi alış/satış 1.3990/1.4020 seviyesine geriledi.

Tahvil-bono cephesinde dün spot kapanışını yüzde 7.64 seviyesinden gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 7.59 düzeyinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir