Faiz gevşedi, borsa 66 binin üzerinde

Enflasyon verileri sonrası faizde gevşeme yaşanırken, borsada alımlar ağırlık kazanmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  Yurt dışındaki olumlu havaya paralel alıcılı başlangıç yapması beklenen yurtiçi piyasa, güne zayıf görünümle başladı. Geçtiğimiz haftanın son gününde 65.000 direncinin üzerine çıkmayı başaran İMKB-100 Endeksi, açılışını 80 puan eksiyle 65.633 puan seviyesinden yaptı.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon sürpriz yaptı. TÜFE'de artış piyasa beklentisinin altında gelirken, yıllık enflasyon 41 yıl sonra yüzde 4'ün altına indi. Mart ayında TÜFE yüzde 0.42 artarken, ÜFE’de yüzde 1.22 artış yaşandı. Piyasada beklenti TÜFE’nin yüzde 0.77, ÜFE’nin yüzde 1.18 artacağı yönündeydi. Yıllık enflasyon ise TÜFE’de yüzde 3.99 ÜFE’de yüzde 10.08 oldu.

Enflasyon verileri sonrası faizde gevşeme yaşanırken, borsada da alım tarafı ağırlık kazandı. Bileşik Endeks 66 binin üzerine çıktı.

7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 8.86 seviyesine geriledi.

Dolar 1.5350 liradan, euro ise 2.1840 liradan işlem görüyor.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir