Faiz ve dolar yükseliyor

İMKB'de satış baskılı seyir yeni günde devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB'de yurtdışından negatif yönlü ayrışma yeni günde de etkili olamaya devam ediyor. Açılışını 80 puan düşüşle 67.179 puandan yapan borsada şu ana kadar en düşük 66.593 seviyesi test edildi.

Cari açık 2011 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 121 oranında, 12 milyar 89 milyon dolar tutarında artışla 10 milyar 29 milyon dolardan 22 milyar 118 milyon dolara yükseldi. 2010 yılı Mart ayında 4 milyar 281 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı ayında yüzde 128 oranında artarak 9 milyar 766 milyon dolar açık verdi.

Yurtdışında ise Yunanistan ile ilgili haberler ve AB cephesinden gelecek olası açıklamalar bugün de etkili olmaya devam edecek. Yurtdışı piyasalarda, dün Yunanistan endişeleri döviz kuru ve emtia piyasalarında bir miktar hissedilse de hisse senedi piyasaları oldukça olumlu bir eğilim kaydetti.

Bunda olumlu şirket karları ile satın alma ve birleşme haberleri etkili oldu. Avrupa borsa endeksleri yüzde 1.5'luk bir artış kaydederken ABD endekslerinde yüzde 1'e yakın yükselişler oldu. Yurtdışında yeni gün ise hafif artıda ve yatay seyirle başladı.

Faiz ve dolar yükselişte

Öte yandan başarılı geçen Hazine ihaleleri sonrasında yönünü yukarı çeviren gösterge faizde yükseliş bugün de sürüyor. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 8.6 seviyesine çıktı.

Döviz cephesinde artan talebin de bugün etkisini sürdürdüğü gözleniyor. Dün 1.56'nın üzerinde işlem gören Dolar/TL bu sabah bankalararası piyasada 1.57 bölgesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 2.26 düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir