F.Bahçe'de tarihi kongre

Fenerbahçe, başkanını seçiyor... İki gün sürecek genel kurulda, Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü ve Yamen Uzun başkanlık için yarışacak...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe seçim heyecanı yaşıyor. Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Aydınlar, Hulusi Belgü ve Yamen Uzun başkanlık için yarışıyor...

İki gün sürecek seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı başladı.  

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı tarafından açıldı. Gündemin ilk maddesi gereği Kongre Divan Başkanlığı seçimi yapılırken, verilen tek önergeyle, Vefa Küçük başkanlığındaki kurul, oybirliğiyle seçildi.  

Seçimin ardından bir konuşma yapan Küçük, Fenerbahçe'nin kongreden daha da güçlenerek çıkmasını temenni ederek, "İnşallah iki gün sürecek kongre, kulübümüze yakışır bir intizam içinde geçer. Kongremizin, tarafsız, sakin, adil şekilde geçmesi için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceeğiz. Aynı gayreti adaylarımızdan ve sizlerden de beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi.   

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, kongrenin başlangıç saati olan 10.30'da salona girerken, diğer adaylardan Mehmet Ali Aydınlar, başlangıca 5 dakika kala geldi.  

Aziz Yıldırım, içeri girdiğinde salondaki üyelerin büyük bölümü alkışlarla tezahüratlar yaptı. Kongre üyelerini selamlayan Yıldırım, daha sonra yönetim kurulu üyeleriyle beraber yönetim masasına oturdu. Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Mithat Yenigün, masa üzerinde bulunan Süper Lig 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını beraber tutarak masanın önüne koydular.  

"İyiki doğdun başkan" tezahüratları

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, bugün 61 yaşına giren başkan Aziz Yıldırım için salondan sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.  

Kongre üyelerinin bazıları bir anda "İyiki doğdun başkan" şeklinde tempo tutarken, Yıldırım, bu sürpriz karşısında ayağa kalkıp üyeleri selamladı.  

 2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın sonrasında "3 Temmuz" süreci yaşanan 2010-2011 sezonunda elde ettiği Süper Lig şampiyonluğunun kupası yönetim kurulu masasına konuldu.  

Diğer genel kurullarda olduğu gibi kongre salonunda başkanlık divanının önüne sarı-lacivertli takımların bütün branşlarda kazandığı kupalar sergilenirken, 2010-2011 şampiyonluk kupası yönetim masasında yer aldı.  

Kongreye gelenlere salona girişte Aziz Yıldırım döneminde yapılan tesisler, alınan sportif başarılar ve ekonomik atılımların yer aldığı kitapçığın yanı sıra, gazeteci Yılmaz Özdil'in "Fenerbahçeli olsam" başlıklı yazısı dağıtıldı.  

 Geniş güvenlik önlemleri alındı

Kongre için Ülker Sports Arena'nın girişinde ve içinde geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Çok sayıda çevik kuvvet aracı salonun yakınında konuşlanıp çevrede önlemler alırken, kongre üyesi kartı bulunmayanlar salona alınmadı. Başkasının kartlarıyla girmek isteyenlerde tespit edilip engellendi.  

Medyanın ilgisi büyük

Önceki günlerde, başkan adayları Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar arasında sert atışmaların yaşanmasıyla gerginliği artan kongreye medyanın ilgisi büyük oldu.

Çok sayıda basın mensubu, kongrede yaşananları haberleştirmek için salonda kendilerine ayrılan yerde hazır bulundu. Sarı-lacivertli kulüpten dün yapılan açıklamada, başvuruda bulunan toplam 214 medya mensubunun akreditasyonunun gerçekleştirildiği bildirilmişti.  

Stattan Arena'ya servis

Fenerbahçe Kulübü, olağanüstü seçimli genel kurul için üyelere ulaşım kolaylığı sağlayarak Ataşehir'deki Ülker Sports Arena'ya ring seferleri yaptırdı.  

Bu sabah saat 08.30'da başlayan seferlerin, oy verme işleminin yapılacağı yarın da aynı saatten itibaren gerçekleştirileceği bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir