Gazze gemisi, dümeni Mısır'a kırdı

Libya'dan yola çıkan yardım gemisi, İsrail'in uyarıları üzerine rotayı Mısır'a çevirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE - Gazze'ye yardım taşıyan Libya gemisi, İsrail'den izin çıkmayınca rotayı Mısır'a çevirdi. Uluslararası sulara giren gemi El Ariş limanına doğru ilerliyor.

Mısır devlet televizyonu, başta Gazze'ye gideceği açıklanan Libya yardım gemisinin Mısır'ın uluslararası sularına girdiğini ve kuzeydeki El Ariş limanına doğru yöneldiğini duyurdu.

Yardımı sağlayan Kaddafi Uluslararası Hayır ve Kalkınma Vakfı'nın icra direktörü Yusuf Savani de Libya'nın başkenti Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, yardım gemisinin rotasının değiştirilmesine ve Gazze yerine Mısır'ın El ariş limanına yanaşmasına karar verdiklerini söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt de kısa süre önce yaptığı açıklamada, ülkesinin Gazze Şeridi için insani yardım taşıyan Libya yük gemisinin El Ariş limanına yanaşmasına izin verilmesi yönünde bir istek aldığını ve bu talebin kabul edildiğini belirtmişti.

Eblu Geyt, gemi El Ariş limanına gelince Mısır makamlarının yükü boşaltacağını ve Filistinlilere teslim etmesi için yardımı Mısır Kızılay teşkilatına teslim edeceklerini kaydetmişti.

El Ariş makamları da geminin bugün geç saatlerde gelmesini beklediklerini belirtirken, kesin saat konusunda bilgi vermemişlerdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir