Genelkurmay'da arama

'Özel hayat' soruşturması kapsamında 35 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA/İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "özel hayatın gizliliğinin ihlali"ne ilişkin verilen talimat üzerine Genelkurmay Elektronik Sistem Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Savunma Sanai Müsteşarlığı ve TÜBİTAK'da görevli bazı subayların ev ve ofislerinde aramalar başlatıldı. 

Ankara başta olmak üzere 9 ilde 50'den fazla adreste yapılan aramaların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "fuhuşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik" soruşturma kapsamında olduğu belirtildi.

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin evinde arama yaptığı kişiler arasında Savunma Sanayi Müsteşarlığında çalışan bir üst düzey görevli ile bir TÜBİTAK çalışanın da bulunduğu açıklandı.

Öte yandan, emekli albay İ. S.'nin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alınırken, Poyrazköy davası sanığı Tuğamiral Şafak Y. ile bir amiral ve 5 kurmay albayın hakkında ise zorla getirilmesine karar verildi.

Asker ve bürokratlara şantaj amaçlı soruşturmada çok sayıda asker ve askeri öğrencinin Merkez Komutanlığı’nda talimatla ifadeleri alınmıştı. Şu ana kadar 23 kişi tutuklandığı soruşturma kapsamında emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Tümamiral Mücait Şişlioğlu, Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz ile Tuğamiral Sinan Ertuğrul’un ‘mağdur’ sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir