Gözler ABD tarım dışı istihdamda

Tarım dışı istihdamda düşüş beklentisi 110 bin kişi olarak şekilleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Günün ilk seansında 55 bin bölgesini deneyen İMKB, kapanışını 437 puan artışla 54.971 puandan gerçekleştirdi. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.8 prim yaparken, 616.7 milyon TL'lik işlem hacmi oluştu.

Hafta boyunca yurtdışındaki makroekonomik verilerin yarattığı olumsuz hava, risk iştahında azalamaya neden oldu. Haftanın son işlem günü ise toparlanma çabalarıyla başladı. ABD tarım dışı istihdamını bekleyen piyasalarda bu nedenle yükseliş hamleleri de sınırlı kaldı. Öğleden sonra gelecek tarım dışı istihdamda düşüş beklentisi 110 bin kişi olarak şekillenirken, piyasaların özel sektör istihdam gelişmelerine daha hassas olacağı ifade ediliyor. Özel sektördeki istihdamın 112 bin kişi artması bekleniyor.

Yurtiçinde ise bilanço beklentisine de bağlı olarak nispeten daha dirençli bir görüntü var. Günün ilk yarısında 54.696 seviyesinden toparlanan endeks, 55.201 puana kadar çıktı. Yurtdışı endeksler ve dolayısıyla İMKB-100’ün haftayı nasıl kapatacağında büyük ölçüde ABD tarım dışı istihdam verileri etkili olacak.

Döviz ve faiz düştü

Uluslararası döviz piyasasında; euro, dolar karşısında 1.25 seviyesinin üzerine çıkarken, dolar/yen 87.9 seviyesinde seyrediyor. USD/TRL ise 1.57 seviyelerine doğru gevşedi. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5730/1.5760 TL seviyesinde işlem görüyor. Serbest piyasada ise dolar 1.5760, euro 1.9680 liradan alıcı buluyor.

Haftanın son işlem gününe gevşeme eğilimini sürdürerek başlayan faiz yüzde 8.58 bileşik seviyesine indi. 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz dün spot piyasada 8.70’ten kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir