Gözler ABD tarım dışı istihdamda

İMKB ilk seansı 335 puan düşüşle 66.423 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

       

İSTANBUL - Kar satışları ile geri çekilen Bileşik Endeks ilk seansı 335 puan eksiyle 66.423 puandan kapattı.

Dün ABD endeksleri yataya yakın kapanırken, bugün ABD futureları hafif ekside. Asya borsaları ise günü düşüle kapattı. Güne yatay görünümle başlayan Avrupa borsalarında ise ekside yatay görünüm hakim.

İMKB ise zayıf görünümle güne başlarken kar satışlarının hız kazanmasıyla ilk seansı 335 puan düşüşle kapattı. İlk seansta en yüksek 66.798 puanı gören endeks, satışlarla da 66.118 puana kadar geriledi.

Yurtiçinde ise sanayi üretimi ağustos ayında yüzde 11 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi. Ancak küresel piyasada gözler ABD tarım dışı istihdama çevrildiği için sanayi üretiminin piyasa üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

Kapalıçarşıda Dolar 1.4280 TL'den, Euro 1.9840 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3900 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.90 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.83 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir