Gözler G-20 toplantısında

Avrupa piyasası yüzde 1'in üzerinde primli seyrederken, İMKB ilk seansta 346 puan artıda kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları, küresel resesyon riski korkularını körükleyen Avrupa borç krizine çözüm seçeneklerini bugün bir kez daha değerlendirecek.

Bu sabah İspanya ve bazı Avrupa bankalarına yönelik not indirimi haberleri piyasalarda biraz karışık sinyallere yol açtı. Fitch, İsviçre bankası UBS'in kredi notunu indirirken, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Societe Generale, Bank of America, Morgan Stanley ve Goldman Sachs'ın kredi notlarını da olası bir indirim için negatif izlemeye aldı.

Buna karşın G-20 toplantısında borç krizine ilişkin olumlu adım beklentileriyle piyasalarda ihtiyatlı iyimser bir hava var.

Öte yandan Euro Bölgesi Eylül enflasyonu yıllık bazda nihai yüzde 3 ile beklentiler seviyesinde gerçekleşti. Enerji ve işlenmemiş gıda fiyatlarındaki değişimleri içermeyen çekirdek endeks de yüzde 2 ile beklentilerin üzerinde yükseldi.

Avrupa endekslerinde yüzde 1'in üzerinde değer artışları izleniyor.

İMKB yüzde 0.6 artış gösterdi

Güne 319 puan artışla 58.862 puandan başlayan İMKB, alıcılı seyirle 59.046 seviyesine kadar çıktı. Bankacılık endeksi ilk seansta yüzde 0.85 prim yaparken, İMKB 346 puan artışla 58.889 puandan kapandı.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar yeniden 1.38 sentin üzerine çıktı. Yurtiçinde Dolar/TL 1.8420 ve Euro/TL 2.5420 düzeyinde yer alıyorlar.

Tahvil-bono piyasasında ise gösterge faiz yüzde 8.4 bileşikle dünkü kapanışının üzerinde yatay seyir izliyor.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir