Gözler tarım dışı istihdamda

ABD'de açıklanacak işsizlik verileri öncesinde borsa, ilk seansı 310 puan artışla 59.913 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Güne yükselişle başlayan İMKB artıda yatay seyrini sürdürerek ilk senası 310 puan artışla 59.913 puandan kapattı.

ABD piyasaları işsizlik maaşı başvurularının yükselmesiyle günü düşüşle kapattı. Bu sabah ise ABD vadeli piyasaları artıda işlem görürken Avrupa borsaları da güne yükselişle başladı. Yurtdışı endekslerde artıda yatay işlemler sürüyor.

İMKB ise yurtdışı piyasalara paralel güne artıda başlarken, ilk seans yatay hareketle tamamlandı. İlk seansta en yüksek 60.358 puanı gören endeks, satışlarla da 59.792 puana kadar geriledi. Seans 59.913 puandan kapanırken, 667 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Piyasaların gözü bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinde olacak. Yurt içinde ise YAŞ kararlarına dair belirsizlik sürüyor.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4970 TL'den, Euro 1.9730 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3172 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.40 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.43 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir