Gün İçi Yorumu: USD/TRY

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ - İntegral Menkul Değerler Analisti

USD/TRY paritesi, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından, 3.0002 seviyesine doğru sert yükselişinin ardından, 2.99 seviyesine doğru geri çekilmeler görülüyor. Açıklanan TDİ verisini incelediğimizde, 217 bin beklenilen veri 173 bin olarak açıklandı. Temmuz ayı verisi 215 binden 245 bine, Haziran ayı verisinin de 231 binden 245 bine revize edildiği dikkat çekmekte. Ayrıca, ortalama kazançların beklentilerin üzerinde geldiği görülüyor ve aylık bazda %0.3 , yıllık bazda ise %2.2 olarak gerçekleşti. TDİ verisi beklentilerin altında kalsa bile, bir önceki ayın rakamlarının yukarı yönde revize edilmesi ve ortalama kazançların ise beklentilerin üzerinde gelmesi, Dolar için pozitif bir algı yaratmaktadır. Kur üzerinde, TDİ sonrası tansiyon artmış durumda. Kurda, 3.0002 seviyesinin ardından şu sıralarda geri çekilmeler görülse bile, günün geri kalanında, ABD Dolarındaki güçlenmeye bağlı olarak, yeniden 3.00 psikolojik direncinin üzerini test edebilir. TDİ öncesi, Richmond Fed Başkanı Lacker konuşmaları da, doların yükselişini destekler nitelikteydi. Özellikle, piyasaların merakla beklediği, Fed’in faiz artırım süreci hakkında, Fed’in bu zamanı çok fazla ertelememesinden yana olduğu dikkat çekmekte.

USD/TRY paritesinde, psikolojik direnç 3.00 seviyesi karşımıza çıkmakta. Bu direnç noktasına doğru yükselişin devamı durumunda kur üzerinde yeni rekor seviyeler test edilebilir. Kurda geri çekilmelerde ilk olarak ara destek seviyesi 2.9840 takip edilebilir. Bu seviyenin altında ise 2.9540 seviyesine doğru geri çekilmeler oluşabilir. Ancak, USD/TRY’ de büyük resimde 2.8850-3.00 aralığı izlemeyi sürdürüyoruz. Bu aralığın kırılmasıyla kur üzerinde teknik olarak 3.02 seviyesine doğru ataklar olabilir. Kurdaki tansiyonun azalması içinse 2.8850 desteğinin kırılıp, bu seviyenin altında kalıcılık sağlaması gerekmektedir. Ancak şimdilik, böyle bir oluşum mevcut değil.

Dirençler: 3.00/3.02
Destekler: 2.9840/2.9770/2.9540

tablo-1-021.jpg

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.  

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

 

Bu konularda ilginizi çekebilir