Güneş tekrar yüzünü gösterecek

Yurdun batı kesimlerindeki yağışlı hava, yarından sonra yerini tekrar güneşli havaya bırakacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurdun batı kesimlerindeki yağışlı hava yarından sonra yerini güneşli havaya bırakacak, kuvvetli yağış pazar gününün ardından yurdu tamamen terk edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Metin Aydoğan, yurdun batı kesimlerinin bugün sabah itibarıyla yağışlı havanın etkisine olduğunu söyledi. Özellikle batı bölgelerinde yağışla birlikte sıcaklıklarda da hissedilir derecede azalma yaşandığını dile getiren Aydoğan, şu bilgileri verdi:

"Yağışların bugün akşam saatlerinde Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Ankara, Bolu, Düzce ve Sakarya çevresinde yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz. Bu yerleşim yerlerinde vatandaşların ve ilgililerin sel ve yer yer görülebilecek heyelana karşı dikkati ve tedbirli olmalarında fayda var. Kuvvetli yağışın karayollarında da bir takım olumsuzluklara neden olacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı sürücülerimizi dikkati olmalarında fayda var."

Kurban Bayramı'nın son günü yağışların iç ve batı bölgelerinde etkisini sürdüreceğini ve sıcaklıkların bu bölgelerde 6 ila 12 derece azalacağını belirten Aydoğan, "Yarın sabah İstanbul il genelinde yer yer kuvvetli yağış bekliyoruz. Yine gün içerisinde Kocaeli, Bursa, Yalova ve Bilecik ile Batı Karadeniz illerinde kuvvetli yağış beklentimiz var. Bunun dışında Marmara bölgesinin kuzeyinde kuvvetli rüzgar nedeniyle deniz trafiğinde olumsuzluk yaşanabilir" dedi.

Yağışlı hava gelecek hafta başında yurdu terkedecek

Aydoğan, cumartesi günü yağışlı sistemin kuzey ve doğu bölgelerine çekileceğini, iç ve doğu bölgelerinde sıcaklık düşüşlerinin yaşanmaya devam edeceğini bildirerek, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksek noktalarında yağışların yer yer kar şeklinde olmasının beklendiğini vurguladı.

Pazar günü tamamen doğu bölgelerine çekilecek yağışlı sistemin aynı günün akşam saatlerinden sonra buralarda da etkisini kaybedeceğini ifade eden Aydoğan, şöyle devam etti:

"Batı kesimleri için cuma gününden sonra etkisini kaybedecek. Özellikle cumartesi günü Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de sıcaklıklarda hissedilir artışlar görülecek. Bu sıcaklık artışı pazar günü biraz daha kendisini göstererek. Önümüzdeki hafta başından itibaren yağışlı sistem yurdu terk edecek ve sıcaklık değerleri artacak." 

Aydoğan, ani sıcaklık değişikliğinin grip başta olmak üzere bazı sağlık problemlerine yol açacabileceğine dikkati çekerek, vatandaşlara tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir