Hava, Fed toplantısı öncesi, olumlu

İMKB ilk seansta yükseliş eğilimi gösterdi, ilk seans yüzde 1.36 primle geçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Piyasalarda Fed faiz toplantısını sonuçları öncesinde olumlu hava hakim. Yükseliş eğiliminin izlendiği borsada ilk seans 708 puan ve yüzde 1.36 değer artışla 52.680 puandan geçildi. Faiz ve dövizde ise yatay seyir korunuyor.

İMKB, dış piyasaların da etkisiyle bugün alıcılı görüntü çiziyor. Asya cephesindeki toparlanmanın ardından ABD vadeli piyasada ve Avrupa’da da yükseliş eğilimi etkili. Almanya'da ZEW endeksi +44.5 ile beklentinin üzerinde gelirken, Euro Bölgesi'nde TÜFE şubat ayında beklendiği gibi yüzde 0.3 artış gösterdi. Bu veriler sonrasında Avrupa endekslerinde değer artışları bir miktar arttı.

İlk seansta en yüksek 52.753 puanı gören İMKB-100 ise kapanışını 52.680 puandan yaptı. Günün ilk yarısında 964 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Öğleden sonra veri akışı ABD tarafından devam edecek. Ancak piyasaların asıl beklentisi bu akşamki ABD Merkez Bankası (Fed) faiz toplantısı. Fed'in faizleri değiştirmesi beklenmiyor. Bununla birlikte ABD Merkez Bankasının uzun bir süre düşük faizle devam edeceği mesajını yenileyeceği öngörülürken, çıkış stratejisi kapsamında yeni açıklamalar yapıp yapmayacağına bakılacak.

Hisse senetleri piyasalarında toparlanma yaşanırken, döviz ve faiz kananında daha sakin görünüm etkili oluyor. Bugün uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.37 sent seviyelerini zorlarken, Dolar/TL 1.5270 seviyelerinde dengeli seyrediyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5260/1.5280 TL düzeyinde.

Faizde ise dünkü hacimsiz ve yatay tablo korunuyor. 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faizse yüzde 19.16 seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir