Hava sıcaklığı kuzeyde azalıyor

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun karlakarışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Sakarya çevreleri ile Kocaeli'nin doğu ilçelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Adana'nın güney ve doğusu, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Düzce çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu doğu kesimlerinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun karlakarışık yağmurlu yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (14)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (16)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (18)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney ve doğu kesimleri sağanak yağışlı. (26)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (25)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (15)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. (15)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı. (12)

DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu. (20) 

Bu konularda ilginizi çekebilir