Hava sıcaklığında değişiklik olmayacak

Yağışların; Trakya, Erzurum, Kars, Ardahan, Osmaniye, Samsun, Muğla'nın iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; öğle saatlerinden sonra Trakya, Erzurum, Kars, Ardahan, Osmaniye, Samsun, Muğla'nın iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Trakya, Erzurum, Kars, Ardahan, Osmaniye, Samsun, Muğla'nın iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasını beklediğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; bugün öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)
ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla kuzey çevreleri parçalı bulutlu. (27)
İZMİR: Parçalı, yer yer çok bulutlu. Bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)
ADANA: Parçalı, yer yer çok bulutlu; kuzey ve doğusu kuvvetli olmak üzere bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)
ANTALYA: Parçalı, yer yer çok bulutlu; bugün öğleden sonra il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(24)
ERZURUM: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bugün (Çarşamba) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. (23)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(33)

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Çankırı, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu; sabah saatlerinde Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevreleri, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi ile Malatya, Bitlis ve Van çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir