”Hiçbir şekilde mükellefler zorlanmayacak”

Bakan Şimşek, zorlama yapanları da disiplin kuralları çerçevesinde gerekli değerlendirmeye tabi tutacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Maliye Bakanlığı çalışanlarına sesleniyorum; hiçbir şekilde mükelleflerimizi kendi rızaları dışında yok matrah artırımıymış, yok yapılandırma vesaire gibi konularda zorlamalarını hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğiz. Bunu yapan arkadaşlarımızı da disiplin kuralları çerçevesinde gerekli değerlendirmeye tabi tutacağız" dedi.

Rixos Otel'de düzenlenen MÜSİAD Ankara Şubesi 18. Olağan Genel Kurulu toplantısında, dün akşam geçen "torba" yasanın önemine işaret eden Şimşek, buna ilişkin olarak, perşembe günü bütün defterdarları ve vergi dairesi başkanlarını toplayacağını ifade etti. Yasanın en önemli boyutunun yapılandırma ve kolaylık sağlamak olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu:

"Maliye Bakanlığı çalışanlarına sesleniyorum; hiçbir şekilde mükelleflerimizi kendi rızaları dışında yok matrah artırımıymış, yok yapılandırma vesaire gibi konularda zorlamalarını hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğiz. Bunu yapan arkadaşlarımızı da disiplin kuralları çerçevesinde gerekli değerlendirmeye tabi tutacağız."

"Türkiye, artık dünyanın en cazip 8 ülkeden bir tanesi"

Birkaç yıl önce "BRİC" diye tabir edilen ve Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'i kapsayan bir ülke grubunun ortaya konulduğunu anlatan Şimşek, bu ülkelerin dünya ekonomisinden büyük pay almaya başlayan, çok hızlı büyüyen ülkeler olduğunu kaydetti. "BRİC" tanımından sonra bu ülkelere yapılan fon ve yatırımların arttığını anlatan Şimşek, şöyle konuştu:

"Bu tanımı yapan kişi, bundan bir hafta önce Türkiye'nin de içinde bulunduğu yeni bir tanım yaptı. BRİC tanımının yetersiz kaldığı, bu 4 ülkeye yeni bir 4 ülke daha eklenmesi gerektiği ve onlarla birlikte 'büyüyen piyasalar' diye yeni bir tarif ortaya konuldu. BRİC denilen 4 ülkeye ek olarak Türkiye, Güney Kore, Meksika ve Endonezya katıldı. Bu ülkelerin temel özellikleri, nüfus dinamiklerinin elverişli olması ve bu ülkelerde çok önemli reformlar sayesinde verimlilik artışının olması. Dolayısıyla Türkiye, artık dünyanın en cazip, en yüksek büyüme potansiyeline sahip 8 ülkeden bir tanesi. Dünya ekonomileri arasında ilk 10'a gireceğiz diyoruz ya, işte aslında bu noktanın başlangıcı geçen hafta uluslararası alanda tarif edildi. Bu bir tesadüf sonucu değildir."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir