Hisse senedi ihracı için SPK'ya başvurdular

Erdemir ve Zorlu Enerji, hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş ile Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, hisse senedi ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

SPK'nın haftalık bültenine göre, bu hafta, Turkish Faktoring Hizmetleri A.Ş, 30 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu. Şirket borçlanma aracının tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmasını planlıyor.

Öte yandan, Ereği Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş 940 milyon liralık iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş 218 milyon 334 bin 650 liralık bedelli, Denge Yatırım Holding A.Ş 3 milyon liralık halka açılma, TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş de 8 milyon 350 bin liralık halka açılma talebi nedeniyle Kurul'a başvuruda bulundu.

Bu hafta, Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş, Gentra Lojistik A.Ş ve Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş kayıtlı sermaye tavanını yükseltmek amacıyla SPK'ya başvurdu. Kurul, Hak Menkul Kıymetler A.Ş ile Mira Menkul Değerler A.Ş'nin ortaklık yapısındaki değişikliği ilişkin başvurularını olumlu karşıladı.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir