HSBC'den Rize TSO üyelerine kredi

Üyeler, HSBC'nin sunduğu nakit krediler ile teminat mektubu ve akreditif gayri nakdi kredi imkanlarından yararlanabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - HSBC ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında, oda üyelerine uygun koşullarda kredi sağlanmasına yönelik protokol imzalandı.

Rize TSO'da yapılan törenle, oda üyelerinin normal şartlara göre daha düşük faiz oranı ile kredi kullanmalarına imkan sağlayacak protokol, HSBC adına Rize şube müdürü Sema Tornacı ile Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu arasında yapıldı.

Tornacı, burada yaptığı açıklamada, HSBC İşletme Bankacılığı'nın ekonominin can damarı KOBİ'lerin ticari faaliyetlerine destek olmak amacıyla Anadolu'nun farklı illerinde sanayi, ticaret ve esnaf odaları ile protokol anlaşmaları imzaladığını söyledi.

İmzalanan protokol kapsamında Rize TSO üyelerinin HSBC İşletme Bankacılığının sunduğu spot, rotatif, ticari finansman, iş yeri, araç ve iş geliştirme gibi nakit krediler ile teminat mektubu ve akreditif gayri nakdi kredi imkanlarından faydalanabileceklerini ifade eden Tornacı, "KOBİ'ler piyasa koşullarına oranla çok daha avantajlı faiz oranları ile ihtiyaç duydukları sermaye veya ticari desteğe bankamız ile sahip olacaklar. Aynı zamanda çek karnesi, şirket ticaret kartı, otomatik fatura ödemeleri ve üye iş yeri uygulaması gibi HSBC İşletme Bankacılığına ait nakit yönetim ürünlerinden de yararlanabilecekler. Böylece Rizeli KOBİ'lerin çözüm ortağı olacağız" dedi.

Ofluoğlu ise HSBC ile yaptıkları protokolle üyelerine daha avantajlı kredi kullanma imkanı sunduklarını ifade ederek, "Finansal sıkıntı çekilen bir dönemde önemli kolaylık sağlandı. Üyelerimizin sıkıntılarına bir ölçüde çözüm olacak" diye konuştu.

Üyelerinin aldıkları kredinin borç olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Ofluoğlu, "Kredi alırken iyi tahlil yapılmalı, getirisi olacaksa kullanılmalıdır. Kredi doğru kullanılmazsa istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle uygun şekilde ve yerlerde kullanılması önemlidir" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir