İlk seans 111 puan ekside geçildi

Ulusal-100 Endeksi, günün ilk seansında yatay görünüm sergiledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –İMKB Ulusal-100 Endeksi, ilk seansı 111 puan eksiyle 70.346 puandan tamamladı.

Yükseliş trendini korumaya devam eden İMKB Ulusal-100 Endeksi, yeni güne yatay bir başlangıç yaptı. Günün ilk yarısında 684 puanlık bantta hareket eden borsada en yüksek 70.647, en düşük 69.963 seviyesi test edildi. Seans sonunda borsada toplam 1.3 milyar lira işlem hacmi oluştu.

İMKB'de yurtdışı piyasalar yakından izleniyor. 70 bin puanla tarihi zirvede hareketine devam eden yurtiçi piyasada olumsuz bir beklenti olmadığı için kar satışları sınırlı kalıyor.

Dışarıda ise makro ekonomik veriler ve üçüncü çeyrek bilançolar izleniyor. Fed'in 2-3 Kasım'daki para politikası kurulu toplantısında yeni bir parasal genişlemeye (QE) gideceği beklentisine karşın, bunun tutarı ve şekline ilişkin belirsizlik volatil görünüm yaratıyor. Satıcılı bir açılış yapan ABD vadeli piyasada artıya geçerken, Avrupa'da da artıda yatay görünüm hakim.

Döviz ve faiz cephesinde de yatay görünüm etkili. Euro/Dolar 1.3935 sent seviyesinde işlem görürken, Dolar/TL 1.4195 seviyesinde yer alıyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4175/1.4210 TL düzeyinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.68 seviyesinde işlem görüyor. Dün spot kapanış yüzde 7.72 ile cuma günkü seviyenin üzerinde yapılmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir