İlk seans 529 puan düşüşle kapandı

İMKB ilk seansı 529 puan düşüşle 67.397 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı satış baskından kurtulamayan İMKB ilk seansı 529 puan düşüşle 67.397 puandan tamamladı.

Dün ABD borsaları, Avrupa'da artan borç krizi endişelerinin etkisiyle günü düşüşle tamamladı. Bu sabah Asya borsalarında olumsuz kapanışlar yaşanırken, Avrupa piyasaları da satıcılı açıldı. ABD futureları ise ekside işlem görüyor.

İrlanda ekonomisine ilişkin kaygıları üzerinden atamayan küresel piyasalarda, kurtarma paketleriyle Avrupa'nın borç sorununun çözülemeyeceğine yönelik düşünce satış baskısı yaratıyor.

Bununla birlikte Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait bir adaya topçu ateşi açmasına Güney Kore'nin karşılık vererek bölgeye savaş uçaklarını sevk etmesi ve bu çerçevede bölgede artan siyasi gerilim, sabah itibarıyla global borsa endekslerinin ve emtia fiyatlarının düşmesine neden oluyor.

Yurtdışındaki olumsuz havanın da etkisiyle açılışını düşüşle gerçekleştiren endeks, ilk seansta satış baskısından kurtulamadı. İlk seansta en yüksek 67.650 puanı gören endeks, satışlarla da 67.010 puana kadar geriledi. Seans 67.397 puandan kapanırken, 1.1 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da büyüme, TSİ 17:00'de mevcut ev satışları ve Richmond FED imalat endeksi, TSİ 21:00'de ise FED tutanakları verileri izlenecek.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4580 TL'den, Euro 1.9820 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3594 seviyesinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.59 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 7.65 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir