İMKB bu kez yurtdışına eşlik etti

Son dönemde dış piyasadan pozitif yönde ayrışan İMKB’de bu kez yurtdışına paralel olarak düşüş yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yükselişle başlayan gün düşüşle sona erdi.

Japonya’da nükleer enerji santralleriyle ilgili belirsizliğin devam etmesi ve Bahreyn’de tansiyonun artmasına bağlı olarak petrol fiyatlarının tırmanması, piyasalar üzerindeki baskıyı artırdı. Avrupa ve ABD cephesinde satışların yoğunlaşması İMKB’nin de düşüşe geçmesine neden oldu.

Güne Asya piyasalarındaki toparlanmanın da etkisiyle daha olumlu başlayan İMKB-100, 65.120 puana kadar yükselmesine karşın, günün ikinci yarısında artan satışlarla 63.200 seviyesine indi. Bileşik Endeks günü 933 puan ve yüzde 1.45 değer kayıpla 63.280 seviyesinden kapattı. Gün sonunda 3.4 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Faizde satışlar görüldü

Petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi, bono piyasasına da satış getirdi. 7 Kasım 2012 itfa tarihli gösterge kıymetin bileşik getirisi spot kapanışını yüzde 8.6 seviyesinden yaparken, faiz valörlü işlemlerde yüzde 8.65 seviyesine çıktı.

Dolar 1.59 seviyesine geldi

Küresel piyasadaki olumsuz tablonun etkisi nispeten döviz piyasasında da etkisini gösterdi. Sabah 1.58 seviyelerinde işlem gören Dolar, gün sonunda 1.59 seviyelerine yükseldi. Serbest piyasada dolar 1.5890 liradan euro 2.2110 liradan kapandı.

Petrol ve altın fiyatları yeniden yükseliyor

Bahreyn’de tansiyonun düşmemesi petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesine neden oldu. Brent bugün petrol 111, ABD ham petrol 99 dolar seviyesini gördü.

Uluslararası piyasada spot altın 1400 doların üzerine çıkarken, Kapalıçarşıda cumhuriyet altını 480 liradan çeyrek altın da 118.5 liradan satıldı.

 

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir