İMKB, gün içi en yüksek seviyeden kapandı

Alımlarla yönünü yukarı çeviren borsada kapanış 647 puan artışla 68.440 puandan yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında alıcılı seyre dönülmesiyle yükseliş yaşandı. Bileşik Endeks gün içi en yüksek seviye olan 68.440 puandan kapanırken, hisse senetleri ortalama yüzde 1 prim yaptı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gevşek para politikasını devam ettireceği mesajı, risk iştahının canlı kalmasına destek verdi. Yurtdışı borsalarda gün pozitif başlarken, yurtiçinde enflasyon tahminlerinin 100 baz puan yukarı çekilmesi, ilk etapta satış baskısı yarattı.

Borsa, faizdeki yükselişin etkisiyle düşüşe geçince endeks 67.345 puana kadar indi. Öğleden sonra faizlerin bir miktar gevşemesi ve yurtdışında devam eden pozitif görünüm, İMKB’nin de yönünü yukarı çevirdi. Endeks alımların hızlanmasıyla gün içi en yüksek seviyeden kapandı. Borsada bugün 2 milyar 295 milyon TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yeni enflasyon hedefi, faizi yükseltti

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın açıkladığı enflasyon raporunda, yıl sonu enflasyon hedefi yukarı yönlü revize edildi. Başçı, yılın ikinci enflasyon raporunda yüzde 70 olasılıkla 2011 yılı sonu enflasyon tahmininin orta noktasının yüzde 6.9 olacağını açıkladı. Merkez Bankası, yılın ilk enflasyon raporunda 2011 yılı sonu enflasyon tahminini yüzde 5.9 olarak açıklamıştı.

Tahvil- bono piyasasında dün spot kapanışını yüzde 8.25 seviyesinden yapan ve güne yatay başlayan 20 Şubat 2013 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi, enflasyon açıklamalarının ardından yükselişe geçti ve yüzde 8.46 seviyesine kadar çıktı. Ardından gelen alımlarla bir miktar geri çekilen faiz, günü yüzde 8.34’ten tamamladı.

Dolar zayıfladı, euro tırmandı

Fed açıklamaları bugün doları aşağı çekerken, yükseliş trendinde olan Euro/Dolar paritesine yeni zirve yaptırdı. Parite 1.4882 sentle 16 ayın zirvesini yenilerken, parite şu sıra 1.4815 sent seviyelerinde işlem görüyor. Yurtiçinde ise Kapalıçarşıda dolar 1.5200 liradan, euro 2.2520 liradan günü tamamladılar.

Altından yeni bir rekor daha

Yatırımcının güvenli limanı altında ise yükseliş eğilimi bugün de sürdü ve altının onsu 1.536 dolarla yeni rekorunu kırdı. Kapalıçarşıda dün 495 liradan satılan cumhuriyet altını bugün 503 liradan, dün 121 liradan satılan çeyrek altın ise bugün 123.5 liradan el değiştirdi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir