İMKB, sıkışık seyirde 490 puan yükseldi

Yurtdışı kaynaklı endişeler, yükselişi sınırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), günü sıkışık bir seyirle tamamladı.

Asya piyasalarında düşüşler gözlenirken, Avrupa borsalarının Çin'de açıklanana karışık makro ekonomik verilerin global piyasaları çalkalandırmasına rağmen yeni güne yükselişle başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışında etkili oldu. Çin'de ilk çeyrek GSYH verisinin beklentilerden daha iyi gelmesi, iç talebin güçlü olmaya devam ettiğinin göstergesi olması açısından olumlu algılandı. Çin'de açıklanan enflasyon ve büyüme verilerinin beklentilerin üzerinde açıklanmasının yanı sıra Euro Bölgesine ilişkin açıklanan enflasyon datalarının de beklentilerin üzerinde açıklanması parasal sıkılaştırmaya yönelik endişeleri artırdı.

Yurtdışında hafif satıcılı ve temkinli bir seyir izlenirken, İMKB'de gün genelinde benzer bir görünüm sergilendi. Ancak kapanışa doğru bir miktar tepki alımı geldiği görüldü.

Yurtiçinde S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu teyit etmesinin ardındangözler gelecek hafta gerçekleştirilecek TCMB faiz toplantısına çevrildi.

Birinci seansta alımlarla 68500 bölgesine yükselen Bileşik Endeks, burada bir miktar kar satışı ile karşılaştı ve 68000-68300 aralığında yatay seyir izledi. İkinci seansta sıkışık seyir izlemeyi sürdüren İMKB 100 Endeksi, seansın son yarısında bir miktar alımla toparlanırken, 68000-68500 bandının dışına çıkamadı ve günü 490.96 puan veya % 0.72'lik artışla 68450.46 puan ile tamamladı.

İşlem hacmi birinci seansta 845.114.748 TL, ikinci seansta 1.217.128.380 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.062.243.128 TL olarak gerçekleşti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir