İMKB sınırlı yükselişle açıldı

Gün içerisinde Avrupa ve G20 ile ilgili haber akışının volatilite yaratabileceği düşünülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa güne yükseliş eğilimiyle başladı. Bileşik Endeks açılışını 334 puan artışla 70.895 puandan gerçekleştirdi.

İMKB'de yurtdışına bağlı dengeli görünüm devam ediyor. Dün ABD, doların gerilemesi ve G20 görüşmelerinde mali sektör reformları konusunda anlaşmaya varıldığı konusunda gelen haberlerle günü hafif yükselişle kapattı. ABD ile Çin arasında dış ticaret açığı ve döviz kurları üzerinde yaşanan anlaşmazlığın çözümünde ise henüz bir ilerleme sağlanamadı. Öte yandan Moody's'in Çin'in kredi notunu yükseltmesi olumlu etki yarattı ve Çin borsası yükseldi. Gün içerisinde Avrupa ve G20 ile ilgili haber akışının volatilite yaratabileceği düşünülüyor. 

Yurtiçinde ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün toplanacak. Piyasa faizlerin sabit kalacağı konusunda hemfikir olsa da, MB'nin bugünkü toplantıda kullanacağı dil merak ediliyor.

Yukarı yönlü denemelerde şu ana kadar 71.052 puanı test eden Ulusal-100 Endeks, saat 10:30 itibariyle 70.907 (+346) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 320 milyon lira ile sınırlı.

Yurtiçi döviz piyasasında da yurtdışı gelişmeler, euro/dolar paritesi ve doların diğer para birimleri karşısındaki hareketleri yakından takip ediliyor. Euro/Dolar bugün 1.3765 seviyesine inerken, Dolar/TL 1.4160 seviyesinde işlem görüyor.

Tahvil ve Bono Piyasası'nda ise 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz yüzde 7.70 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir