İMKB, yükselişte hız kesti

Gün içerisinde 68.292 seviyesine kadar çıkabilen İMKB-100 kapanışını 107 puan artışla 67.689 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada yükseliş hız keserek devam etti. Gün içerisinde 68.292 seviyesine kadar çıkabilen İMKB-100 kapanışını ise 107 puan artışla 67.689 puandan gerçekleştirdi. Gün sonunda 3 milyar 895 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Moody's'in Portekiz'in kredi notunu düşürmesi ve beklentilerin altında kalan perakende verileri Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu haftaki faiz toplantısında artırım kararı alacağı beklentisi nedeniyle zayıf seyir izleyen Avrupa borsalarında satışları artırdı.

Ulusal-100 Endeksin önceki seanslara göre nispeten zayıf seyretmesinde yurt dışı piyasalardaki temkinli görünüm de etkili oldu. Özellikle bankacılık hisseleri önderliğinde hızlı çıkış yaşayan endeksin mevcut seviyeleri korumaya çalışacağı ve bir süre dengeli seyredebileceği öngörülüyor.

Bu arada Mart ayı fiyat gelişmelerini değerlendiren Merkez Bankası, ithalat fiyatlarındaki artışların gecikmeli yansımaları ve baz etkisiyle kısa dönemde enflasyonun kademeli bir artış sergileyeceğini açıkladı.

Alımlarla yönünü aşağı çeviren gösterge faizde de bugün sakin görüntü sergilendi. 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.75 seviyesine geriledi.

Küresel piyasada Avrupa Merkez Bankası’nın bu hafta vereceği faiz kararı beklenirken, Euro/Dolar 1.42 sent seviyesini zorluyor. Serbest piyasada ise dolar 1.5330 liradan, euro 2.1740 liradan kapandı.

Öte yandan yükseliş trendini sürdüren petrol bugün de zirve seviyelere yakın işlem gördü. Son 2.5 yılın zirvesinde gezen Brent petrol 122 dolardan işlem görürken, ABD ham petrol ise 108 dolar seviyesinde yer aldı.

Altının onsu 1.442 dolara çıkarken, Kapalıçarşıda cumhuriyet altını 475 liradan, çeyrek altın 117 liradan satıldı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir