İMKB, yurtdışından bu kez negatif ayrıştı

Satıcılı seyir izleyen borsa 65.600 bölgesine kadar indi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada yurtdışı piyasayla ayrışma bu kez negatif yönlü olmak üzere devam ediyor. Haftanın son işlem gününe 16 puan artışla 66.551 puan seviyesinden başlayan İMKB-100, satış ağırlıklı bir görüntü çiziyor.

Merkez Bankası'nın cari açıkta iyileşmenin son çeyrekte başlayacağını öngörmesi piyasanın yükselişine destek verirken, dünkü çıkış yerini bugün bir miktar kar satışlarına bırakmış durumda. En düşük 65.675 seviyesinin test edildiği borsada 66.000'in üzerinde kalma çabası veriliyor.

Yurtdışında ise Yunanistan'la ilgili borç endişeleri sürerken Çin'in zorunlu karşılığı artırması piyasalardaki zayıf görünüme neden olmuştu. ABD borsaları düşüşle başladıkları günü emtialardaki toparlanmayla artıda kapatırken, bugün ABD vadeli piyasa ve Avrupa endekslerinde yükselişler izleniyor. Bugün ABD'den başta TÜFE olmak üzere gelecek veriler takip edilecek.

Beklentilerin üzerinde gelen Mart ayı cari açık sonrası bu hafta 1.5915 ile 17 Mart'tan beri en yüksek seviyeyi gören Dolar/TL bu sabah itibariyle 1.58 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 2.26 düzeyinde.

Gösterge faiz, dün, yaklaşık bir ayın en yükseği olan yüzde 8,75 seviyesini gördükten sonra gelen tepki alımlarıyla yüzde 8,6 seviyesine gerilemişti. Bugün gösterge faiz yüzde 8.63 bileşikte yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir