İMKB zirveden inmiyor

Borsada yükseliş trendi hız kesmedi, dolar ve faizde gevşeme eğilimi etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Alıcılı seyrine devam eden İMKB Bileşik Endeksi 596 puan ve yüzde 0,9 artışla 66.879 puandan tüm zamanların rekoruyla kapandı. Dolar/TL'de devam eden geri çekilme kurun son 2 yılın en düşük seviyelerine gerilemesine neden oldu.

Global piyasalardaki toparlanma ve Moody'sin Türkiye'nin kredi notunun görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltmesi yurtiçi piyasada tarihi zirvelerin test edilmesini sağladı. Güne alımlarla başlayan endeks 67.231 puanla yeni tarihi zirvesini gördü. Öğleden sonra ABD'de ADP istihdam verisinin beklentilerden olumsuz gelmesi global piyasalarla birlikte İMKB'de de bir miktar gerilemeye neden oldu. Borsada kapanış yeni bir rekor olan 66.879 puandan gerçekleşti.

Dolar son 2 yılın en düşüğünde

Euro/dolar paritesinin 1,3850 seviyesine kadar yükselmesinin de etkisiyle Dolar/TL'de hızlı geri çekilme bugün de sürdü. Türkiye'ye yaşanan yüklü para girişinin de etkisiyle dolar/TL sabah 1.42 seviyesinin altına inerek son 2 yılın en düşük düzeyini gördü. Serbest piyasada dolar 1.423, euro 1.9730 liradan kapandı.

Faizde düşüşe devam

Tahvil-bono piyasasında da gevşeme eğilimi sürdü. Dün yüzde 8'in altına sarkan gösterge faiz bugün spot kapanışını yüzde 7.88 seviyesinden gerçekleştirdi. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette valörlü işlemler ise yüzde 7.84 seviyesinden geçildi.

Altın zirvede

Bugün spot altının ons fiyatı, 1,346 dolara çıkarken, serbest piyasada cumhuriyet altın 415 liradan, çeyrek altın 102 liradan el değiştirdi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir