İMKB'de rekor serisine devam

Kar satışlarının karşılandığı borsada gün 335 puan artışla 63.732 puandan tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yükseliş hareketini aralıksız sürdüren borsa bugün de yeni tarihi zirve kapanışı yaptı. Endeks günü 335 puan ve 0.53 değer artışla 63.732 puandan tamamladı. Gün sonunda 2.5 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Gün içerisinde kar satışıyla dengelenen piyasa 62.830 puana kadar inse de, geri çekilme yerini yeniden yükselişe bıraktı. Sakin seyrin hakim olduğu günde kapanış ise tarihi zirveden yapıldı. Yatırım uzmanları 64.000-65.000 puan aralığında endeksin yükselişinin ivme kaybetmesini bekliyor. Önümüzdeki seanslarda düzeltme hareketinin gelebileceği belirtiliyor.

Döviz piyasasında ise dolar bu sabah 1.49 seviyesinin altını test etse de, öğleden sonra toparlandı. 1.50 seviyelerine yaklaşan dolarda en iyi alış/satış 1.4960/1.4980 TL düzeyinde. Serbest piyasada Dolar 1.4990 TL'den, Euro 1.9610 TL'den kapandı.

 

Tahvil-bono piyasasında MB faiz toplantısından çıkacak faiz kararı ve açıklamalar beklendi. Faizde bir değişiklik beklenmezken, yapılacak değerlendirmede değişik bir ifadenin yer alıp almadığına bakılacak. Spot piyasada yüzde 8.09 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil, valörlü işlemlerde yüzde 8.13 bileşik seviyesine çıktı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir